Werk heeft een belangrijke plek in ons leven. We brengen een groot deel van dag door met werken. Dan is het wel zo fijn als je het naar je zin hebt op je werk. Als je geen voldoening uit je werk haalt, je werk routine wordt, er een nare sfeer hangt of als je conflicten hebt op het werk kost dat veel energie. Je hebt het gevoel dat je vastzit en weet niet goed wat je verder wilt. Of je wilt jezelf verder ontwikkelen, weten wat jouw talenten zijn en die optimaal inzetten.

Waar kun je loopbaancoaching voor inzetten?

  • Ik wil balans creëren tussen mijn werk en privéleven
  • Ik twijfel over mijn huidige baan en vraag mij af of dit écht bij mij past en of ik dit wel wil blijven doen
  • Ik wil inzicht krijgen in mijn talenten en kwaliteiten en hoe ik deze effectief in kan zetten in mijn werk

  • Ik wil meer plezier uit mijn werk halen
  • Ik wil mijzelf verder ontwikkelen, maar hoe?

  • Ik overweeg een carrièreswitch en wil mogelijkheden onderzoeken en inventariseren

Hoe werkt het?

Ieder coachtraject begint met jouw coachvraag, waarbij we bespreken welke doelen je wilt bereiken. Deze doelen kunnen gedurende het traject worden aangescherpt of bijgesteld. Tijdens het coachtraject worden vier fasen doorlopen: wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik en wat doe ik. Door met elkaar in gesprek te gaan en verschillende werkvormen in te zetten, zoals testen, opdrachten en oefeningen, wordt jouw coachvraag steeds meer uitgediept. Ieder coachtraject is maatwerk en welke methoden en opdrachten hierbij passen, hangt af van je coachvraag. Daarom geven de vragen en antwoorden die zich aandienen tijdens de coachsessies ook richting aan het coachtraject.

Wat is de duur van het loopbaantraject?

De gemiddelde duur van een persoonlijk coachtraject is zes tot acht gesprekken, die ongeveer eens per twee weken plaatsvinden. Een coachsessie duurt gemiddeld anderhalf uur. Voorafgaand aan het traject hebben we een vrijblijvend kennismakingsgesprek waarin we je coachvraag onderzoeken en elkaar leren kennen.